19:45 | شنبه 29 ارديبهشت 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

دریاچه ارومیه

دستکاری در طبیعت و ایجاد آلودگی در پی انتقال آب
نماد برتر- مدت‌ها است که سخن از انتقال آب از دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان به نقاط مختلف کشور و از شهرها و استان‌های گوناگون به استان‌ها و شهرهای دیگر کشور به گوش می‌رسد. طی یک هفته اخیر طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی خبرساز شده و برخی کارشناسان نسبت به آثار مخرب اجرای چنین طرح‌هایی بر تنوع زیستی، اکوسیستم‌ها، آلودگی آب و خاک و زندگی اجتماعی هشدار داده‌اند.
آخرین وضعیت زاینده رود و دریاچه ارومیه
نماد برتر- معاون آب و آبفای وزیر نیرو آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و زاینده رود را تشریح کرد و گفت: وضعیت دریاچه ارومیه نرمال است اما در زاینده رود بارندگی مناسبی را شاهد نیستیم.
واکنش ستاد احیای دریاچه ارومیه به خبر تکمیل سدهای نیمه ساخته در حوضه آبریز دریاچه
نماد برتر- به دنبال برخی اظهار نطرها درمورد تکمیل سدهای نیمه ساخته در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای این دریاچه می‌گوید که تا هفت سال دیگر که دریاچه ارومیه به طور کامل احیا می‌شود، هرگونه بارگذاری جدید در حوضه آبریز ممنوع است. اگر قرار باشد سدهای نیمه ساخته تکمیل شوند وزارت نیرو باید آب بیشتری را به سمت دریاچه ارومیه رها کند. به همین دلیل کار برای وزارت نیرو بسیار پیچیده خواهد شد.
می‌خواستند آب خزر را به دریاچه ارومیه منتقل کنند
پایگاه خبری راد: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال‌های ۹۰ و ۹۱ می‌خواستند که آب خزر را به دریاچه ارومیه منتقل کنند. همزمان نشست‌هایی با انجمن علوم آبیاری آمریکا برگزار شد که در این نشست‌ها گفتند که ۲۰ سال است متوجه شده‌ایم که انتقال آب بین حوزه‌ای بزرگترین اشتباه ما بود.
توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر
پایگاه خبری راد: معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های اساسی وزارتخانه توسعه گیاهان دارویی کم آب بر در کشور است، افزایش اشتغال و رونق تولید در توسعه گلخانه‌ها را نیز یکی از راه‌های بسیار علمی و به صرفه در بخش کشاورزی عنوان کرد.
اختلاف نظر دو وزارتخانه بر سر مقدار آب مصرفی در بخش کشاورزی+توضیح کارشناسان
پایگاه خبری راد: در حالی که وزارت نیرو معتقد است میزان مصرف آب در بخش کشاورزی بیش از ۹۰ درصد بوده، وزارت جهاد کشاورزی ضمن تکذیب این آمار به مقایسه وضعیت یارانه‌ها در بخش کشاورزی در سایر کشورهای دنیا با ایران پرداخته و بر این باورند که کشاورزان ایرانی گران‌ترین آب دنیا را مصرف می‌کنند.
به جای تمرکز بر آمار دنبال راهکار باشیم
پایگاه خبری راد: درحالی که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی به یک پرونده پرچالش بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شده است، برخی کارشناسان بر این باورند که به‌جای چک و چانه زدن درمورد آمارها بهتر است روی بهترین راهکار برای بهینه کردن مصرف آب در این بخش تمرکز کرد.
رهاسازی ۲.۴ میلیارد مترمکعب آب سدها به سمت دریاچه ارومیه
پایگاه خبری راد: حدود دو میلیارد و ۴۶۲ میلیون مترمکعب آب سدهای استان آذربایجان غربی از ابتدای سال آبی جاری به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده و در پی بارندگی‌های مناسب امسال حدود یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون مترمکعب از این رقم تنها از ابتدای فروردین‌ماه تاکنون به سمت دریاچه رهاسازی شده است.
جدیدترین راهکار مسئولان برای استراحت منابع آب زیرزمینی
پایگاه خبری راد: درحالی که چراغ خطر وضعیت تراز آب زیرزمینی روشن شده و بررسی تغییرات تراز آب زیرزمینی طی ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد که اغلب محدوده‌های مطالعاتی دارای افت سطح آب زیرزمینی از نیم تا ۳۰ متر هستند، جایگزینی پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با منابع آبی، جدیدترین راهکار ارائه شده برای استراحت این منابع است.
آخرین میزان حجم بارش‌ها اعلام شد
پایگاه خبری راد: روی دیگر سکه ترسالی که ایران امسال با آن مواجه شد، همچنان مهر خشکسالی خورده است؛ با این که ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا ۱۷ خرداد سال آبی ۹۸-۹۷ بیش از ۳۲۹ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۴۶ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۰۴ درصد افزایش نشان می‌دهد و حجم بارش در این مدت معادل ۵۴۲.۲۰۱ میلیارد مترمکعب اعلام شده که به اعتقاد کارشناسان نمی‌توان قطعا بیان کرد که وارد ترسالی شدیم و ممکن است سال‌های خشکی را پیش رو داشته باشیم.
سالی ۱۰ برابر دریاچه ارومیه از آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود
پایگاه خبری راد: یک پژوهشگر حوزه منابع آب با اشاره به اینکه سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی یرداشت می‌شود، گفت: این مقدار به اندازه حجم ۱۰ دریاچه ارومیه است.
افزایش ۱۰۹ درصدی بارش تجمعی در ایران
پایگاه خبری راد: براساس جدیدترین آمار ارائه شده از وضعیت بارندگی در ایران، بارش تجمعی کل کشور در سال آبی جاری ۳۲۱.۹ و در سال آبی گذشته ۱۵۴.۱ میلی‌متر بوده است. این آمار بیانگر این است که میزان بارش تجمعی در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته حدود ۱۶۷.۸ میلی‌متر افزایش یافته است.
۲ میلیارد مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه رها شد
پایگاه خبری راد: بنا بر اعلام، حجم آب موجود دریاچه ارومیه به بیش از پنج میلیارد مترمکعب رسیده است؛ بارندگی‌های بسیار مناسب سال آبی جاری موجب شده تا این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
این وعده عملیاتی می‌شود؟
پایگاه خبری راد: در حالی که تاکنون بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه‌گذاری شده و طرح نجات این دریاچه، حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته است، به تازگی نیز معاون اول رئیس جمهور از جدیت دولت برای احیای دریاچه ارومیه خبر داده است.
آخرین وضعیت سدها در نیمه اردیبهشت‌ماه
پایگاه خبری راد: ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۶۴.۰۸ میلیارد مترمکعب رسیده، که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۶.۱۵ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ درصد افزایش داشته است.
صفحه قبل | صفحه بعد